سفر به نگین جمهوربی آذربایجان یعنی شهر باکو می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای سفر باشد، شهری که در آنسوی دریای خزر امروزه توانسته است به پیشرفت های چشمگیری دست پیدا کند.
اما باتوجه به این که این شهر در دل تاریخ خود شاهد حکومت سلسله های گوناگونی بوده، طبیعتا می بایست از هنر و معماری های متنوعی برخوردار باشد.
جالب است که بدانید قسمت مدرن باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان به سرعت در حال پیشرفت است جالب است که بدانید که با این وجود بخش قدیمی شهر همچنان برای بازدیدکنندگان جذاب است. قدمت بناها و ساختمان های این منطقه به قرن دوازدهم میلادی یا قبل از آن بر می گردد. و می توان فرهنگ های گوناگون را در آن جا مشاهده کرد.
در نهایت با مشاهده معماری باکو، میتوانید علاوه بر تماشای تاریخ غنی این شهر به تغییرات فرهنگی این شهر پی ببرید.
با این حال اگر علاقه مند هستید تا به بازدید شهری که در گذشته قسمتی از خاک کشورمان بوده بپردازید کافی است با خرید بلیط هواپیما باکو سفری ماجراجویانه را در دل این شهر داشته باشید و از بناها و معماری های فوق العاده این شهر دیدن کنید.
یکی از قدیمی ترین بناهای باکو کاخ اسماعیلیه است، این کاخ خیره کننده در مرکز پایتخت زیبای جمهوری آذربایجان شهر باکو قرار گرفته است که توسط معماری با نام جوزف پلاشکوو با پشتیبانی مالی موسی نقی یف به عنوان انجمن خیریه مسلمانان با معماری متاثر از سبک گوتیک بنا گردید؛ دلیل نام گذاری این کاخ به این دلیل بود که موسی نقی یف پس از مرگ پسرش تصمیم به ساخت این بنا گرفت و به پاس بزرگداشت و زنده نگه داشتن یادش آن را اسماعیلیه نامید که امروزه به عنوان یک بنای تاریخی شهر، میزبان آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان می باشد.
یچری شهر در داخل شهر باکو قرار دارد که به آن ارگ باکو نیز می گویند و در سال 2000 میلادی به ثبت میراث جهانی یونسکو رسیده است. این شهر در طول تاریخ فرهنگ ها و تمدن های گوناگونی را همچون ساسانی ، زرتشتی ، ایرانی، عربی ، عثمانی و روسی تجربه کرده است که موجب شده است از هر کدام از سلسله ها و حکومت ها یادگاری هایی را در دل خود داشته باشد. یکی از مجذوب کننده ترین بناهای داخل ایچری شهر ، برج دختر است، که کاملاٌ سنگی بوده و یکی از نماد های شهر باکو به شمار می رود که حتی بر روی اسکناس های جمهوری آذربایجان نقش آن دیده می شود.
آکادمی ملی اپرا باکو در دوران امپراطوری روسیه در سال ۱۹۱۱ میلادی به درخواست برادران میلوف و با کمک مالی نیکوکار آذربایجانی به نام زین العابدین تقی یف بنا شده است. که در سال ۱۹۲۷، این آکادمی به نام نویسنده مشهور این کشور میرزا فتحعلی زاده نامیده شد، و از ۱۹۵۹ به یک موسسه آموزش عالی ارتقاء یافت در حال حاضر این آکادمی از جاذبه های دیدنی جمهوری آذربایجان محسوب می شود؛ که کشورهای همسایه همچون ایران و علاقه مندان به هنر باله و همینطور تئاتر، برای حضور در نمایش هایی که در آن برگزار می شود به این کشور سفر می کنند.
با عبور از خیابان نفتچیلر شهر باکو، ساختمانی بزرگ به چشم می خورد که از معماری فوق العاده ای برخوردار است و شاید بهترین زمان برای بازدید از فضای بیرونی این ساختمان شب هنگام باشد که نور های آن روشن می شوند و فضای زیبایی در این خیابان به وجود می آید. این خانه در واقع همان طور که از نامش پیدا است ساختمان دولتی جمهوری آذربایجان است که در تاریخچه آن به سال سال 1952 باز می گردد که توسط زندانی های آلمانی زمان شوروی ساخته شده است.
درباره این سایت